Binnenschilderwerk

Het binnenschilderwerk zorgt voor een mooie en persoonlijke uitstraling van uw huis. Als u zorgt voor een goede voorbereiding en uitvoering van het binnenschilderwerk, heeft u straks een mooi resultaat.

Binnenschilderwerk

Bij binnenschilderwerk kunt u denken aan het schilderen van de muren, plafonds of kozijnen van uw huis. Ook het schilderen van trappen, vloeren en ruimtes die om een aparte behandeling vragen, zoals de badkamer, valt onder binnenschilderwerk. Denk bij het schilderen van een vloer bijvoorbeeld aan uw kelder.

Functie binnenschilderwerk

Een mooi resultaat is vaak het eerste waar men aan denkt bij binnenschilderwerk.
Dat is ook logisch want een nieuwe kleur op de muren in combinatie met strak geschilderd houtwerk maakt uw huis sfeervol en persoonlijk. Maar daarnaast zorgt binnenschilderwerk voor:

  • Bescherming tegen slijtage
    Denk bijvoorbeeld aan een veel belopen houten trap of vloer. Als hout goed in de verf staan, gaat het langer mee.
  • Bescherming tegen vocht
    De kwaliteit van binnenschilderwerk is minstens zo belangrijk als die van het buitenschilderwerk. Binnen ontstaat veel vocht, ook wel waterdamp genoemd. Dit komt o.a. door douchen, koken en de verwarming. Schilderwerk beschermt materiaal tegen het intrekken van deze damp.
  • Bescherming tegen schimmels
    In vochtgevoelige ruimtes zoals de badkamer of een kelder zorgt schilderwerk ervoor dat er geen schimmel ontstaat.

Verfsoorten voor binnen

Roode Schilderwerk gebruikt voor binnenschilderwerk meestal acrylverf. Dit is een verf op waterbasis zondes oplosmiddellen. Dit heeft als voordeel dat het bijna geen geur heeft en snel droogt. Acrylverf is er als een dekkende verf, een transparante lak of een beits.

Iedere ruimte en ieder materiaal vraagt om een passende verfsoort. De badkamer en de kelder vragen bijvoorbeeld om een sterke vocht- en schimmelwerende verf. Voor de kozijnen en deuren in de buitengevel wordt een dampwerende verf gebruikt, zodat vocht dat binnen ontstaat niet in het hout kan trekken.